mormolok6

World domination, step by step!

IBM Romania, locul unde poţi deveni inginer de sistem dacă ai terminat grădiniţa.

Aflaţi de ceva vreme în Romania, trimișii boșilor cei mari, mari de tot, de la IBM sunt într-o continuă dilemă. Între folosirea pastilelor de dureri de cap şi cele de scădere a tensiunii. Cum nu am suferit de aşa ceva vreodată, nu poci ca să îi ajut (detractorii mei să se abţină de la glume proaste!). Dar pot să spun povestea lor, vorba cântecului, că tot mă plictisesc.

De când au început să verifice în amănunt furunculul de la Bucureşti, au parte de o imersiune într-o lume absolut halucinantă de o stupiditate şi calicie tipic romanească.

Angajările pe post de ingineri de sistem a unor fătuce cu Dreptul terminat cu cardul sau trimitererea la specializare în SUA a rudelor sau a pilelor, a căror singură legătură cu matematica a fost in scoala primară când se jucau cu abacul, te pregătesc doar pentru cea mai tare fază pe care am auzit-o vreodată: programator specialist în horticultură. Adică, doar ca să fiu sigur că ai înţeles, a terminat horticultura şi acum e programator la IBM Romania. Aş putea să repet asta de mai multe ori că nu m-aş plictisi. Faptul că erau trimise la specializare în SUA, la MIT,  persoane a căror abilităţi în ale matematicilor şi IT-ului sunt de neimaginat -la propriu- e deja doar o snoavă simpatică.

Să nu mai zic de mânărirea imbecilă a rezultatelor unor cursuri de specializare, care aveau ca premii excursii în străinătate, laptopuri, tricouri şi alte mărunţişuri. Ei bine ca să avem un căcățel de idee, nici măcar „alte mărunţişuri” nu au scăpat hienelor de IBM Romania.

Aşa că noua conducere a, ai ghicit, IBM Romania se preconizează a fi străină, singurele posturi prin care romanii se vor apropia de etajele superioare ale companiei fiind cele de traducători. Fraierii!!!

Păi ce-l opreşte pe al nost’ să ceară, „pentru șefu’ ” pe finalul întrevederii, un kil’ de Windows 7, da’ de ăla fără gliciuri, nişte procesoare bune şi proaspete ca la mama acasă şi de ce nu, nişte „şchiţe din alea noi, să mai citim ceva pe drum”.

martie 22, 2010 - Posted by | DAY BY DAY | , , ,

4 comentarii »

 1. parca mi-ai dat un refresh la memorie , pai sincer sa fiu nu ma mira nici dece politishtii au bronzul de la mare in forma de imprimeu de tricou shi profesorii dau cu sapa dupa ore

  Comentariu de bruzli | martie 22, 2010 | Răspunde

  • Profesorii fug de la ore! Cel putin eu asta fac 😀

   Comentariu de mormolok6 | martie 24, 2010 | Răspunde

 2. misto asta … sam dabal dip trot vubstel. lacomie de a binelea.
  spor in continuare mestere, si ne auzim p aici

  Comentariu de Mihnea Chirila | martie 24, 2010 | Răspunde

 3. http://posturilastat.blogspot.ro/

  Comentariu de blog interesant | aprilie 29, 2015 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: